Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонти и подобрения по алфа 166 - с цени

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• здравейте след като преди две седмици купих моята едва сега успях да я обслужа:
    1.масло селения,маслен филтър,горивен филтър,въздушен филтър,филтър на купето,ангренажен пемък със двете ролки-374 лв + 120 лв труд
    2.предни спирачни мъркучи-30 лв + 20лв за труд и спирачна течност за доливане
    3.гуми 2 броя 215/55/16 - 70лв по 35 лв гумата втора употреба но с грайфер 8-9мм + 36лв труд за размчна на предни със задни,монтаж на новите,изправяне на една джанта и баланс на всички
    4.прееба се динамото по морето 120лв ремонт + 60 лв труд на Поморие
    всичко освен динамото е правено в един и същи сервиз в софия
    мислч скоро да не пипам нищо друго

---------- Post added at 12:23 ---------- Previous post was at 12:20 ----------

грешката е моя
    имам да сменям машинки на десните врати 4е нещо не бачкат но ще търсч втора употреба че нови за нещо скъпички и като намеря ще пиша за цена
    sigpic
    alfa 166 2.4JTD 170hp
    alfa 147 1.6TS 106hp

Comment

• Първоначално публикувано от jaboka_ Покажи съобщение
      ...имам да сменям машинки на десните врати 4е нещо не бачкат но ще търсч втора употреба че нови за нещо скъпички и като намеря ще пиша за цена
      Ами ти вече си имаш втора употреба, за какво са ти други втора употреба? С тия машинки няма какво да се направи, освен да ги смениш с нови или ... колата да ти стои отключена.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
        Ами ти вече си имаш втора употреба, за какво са ти други втора употреба? С тия машинки няма какво да се направи, освен да ги смениш с нови или ... колата да ти стои отключена.
        Тука от личен опит и анализи мога леко да споря
        Единствения проблем са четките на едно малко моторче за които съм 110% сигурен че може да се вземат други четки, да се офирмят за това моторче и това е.
        Дури съм сигурен че може да се намери същя или подобен - бях пуснал една тема да питам за мнение но на никого не беше интересно явно...
        Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

• Направо се слагат китайски от 15 лева, захваща се за тела на копчето, което стърчи до прозореца и воала - работи безотказно и е ново
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            ми те мойте работят ама като натисна алармата да заключи и започват да заключват и отключват и съм ги откачил(така беше като я купих).ходих на майстор за аларми и ме пратиха да си търся машинки.все още не съм намерил ако някой знае как да ги оправя без да купувам нови да пише на ЛС
            sigpic
            alfa 166 2.4JTD 170hp
            alfa 147 1.6TS 106hp

Comment

• Първоначално публикувано от jaboka_ Покажи съобщение
              ....ако някой знае как да ги оправя без да купувам нови да пише на ЛС
              Колега,една машинка струва от 5лв. до 10лв.Как според теб се оправя такава машинка?
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• има за 5 има и за 15(с 3 кабелчета с 5 кабелчета видял съм ги) но в тоя сервиз където ходих за аларми ми казаха 4е тея били някакви специални иначе до сега да бях си порачал 100 пъти.а колата я имам от 2-3 седмици и все още не съм много в час със всичко.за това питам колега
                благодаря за отговора все пак.значи ще си поръчам щом стават
                sigpic
                alfa 166 2.4JTD 170hp
                alfa 147 1.6TS 106hp

Comment

• Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                  Колега,това че си перфекционист не е лошо,ама ако човек,който не е имал такава кола и почти се е навил да си вземе,като чете постове като твоя,ще бъде разубеден почти толкова бързо,колкото е бърза алфата.Колкото повече й се тресеш на една кола,толкова повече ядове ще ти сздава!
                  Ами в интерес на истината колата не ми създава никакви ядове, нещата, които съм сменил си бяха за смяна при покупката още и ми бяха подробно обяснени от продавача. От както писах до момента съм минал 10к км., от които приблизително 85% извънградско шофиране и да чукнем на дърво всичко е наред, дори ме изнедва с нисък разход - за целия този пробег е гълтала средно 9,8 л/100.
                  Нали все пак за това е темата - хората да са подготвени какво ги очаква рано или късно и да не се окаже, че са отхапали повече, отколкото могат да сдъвчат. Аз преди да си взема моята проучвах модела и проблемите му дълго време в настоящия и чужди форуми, както и се консултирах с компетентни лица и не се разубедих. Ни най-малко, даже с нетърпение очаквах момента, в който ще намеря подходящата за мен. Смятам, че тези коли не са all things to all men, искат си качествена поддръжка и внимателно каране, особено на нашите пътища.
                  Който се разубеждава лесно да си взима народната кола и да се наслаждава на посредствено пътно поведение и липса на усет за управление.
                  Diesel is the fuel of Satan

1999 Alfa Romeo 166 3.0 V6, Aurora Nuvola Pearl

Comment

• смених машинките с тея китайските 2 машинки по 8 лв.сменил съм и подгряващите свещи 5 бр по 22 лв с отстъпката 98лв.прееба се и турбото рециклирано от real turbo 740 лв.за труд незнам все още че не съм прибрал колата от сервиза като я взема ще пиша

труд 150лв + 2 литра масло СЕЛЕНИЯ ТУРБО ДИЗЕЛ 50лв + 30лв добавка за маслото
                    Last edited by jaboka_; d.m.y г., 12:02.
                    sigpic
                    alfa 166 2.4JTD 170hp
                    alfa 147 1.6TS 106hp

Comment

• нова аларма китайска някаква 45 лв
                      махане на старата и слагане на новата 40 лв в младост
                      Last edited by jaboka_; d.m.y г., 13:58.
                      sigpic
                      alfa 166 2.4JTD 170hp
                      alfa 147 1.6TS 106hp

Comment

• Четки на стартера - 14 лв..
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Ааа и аз смених четки на стартера на ЖТД-то на от магазин Косер на цена 15 лева и труд пак някъде толкова ....общо ми взеха 29,40лв.
                          Сваляне качване моя милост.Сега стартера е като картешница.А се чудих защо преди ксенона ми не пали всеки път!
                          5 Ланчии зад гърба си!
                          И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• 240лв за 6-те тампона на предните долни носачи
                            120 лв за рецицлиране на шарнирите
                            110 лв предни накладки
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• От вчера съм с нов комплект съединител"Валео",нов термостат+антифриз,2 чисто нови горни предни и единият преден долен(рециклане-като нов)носачи-всичко това за по-малко от 1000лв.Направо съм изумен все едно карам друга кола-честна пионерска.Много бладораности на момчетата от "Джили Карс"-Варна
                              THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                              http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

• Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
                                От вчера съм с нов комплект съединител"Валео",нов термостат+антифриз,2 чисто нови горни предни и единият преден долен(рециклане-като нов)носачи-всичко това за по-малко от 1000лв.Направо съм изумен все едно карам друга кола-честна пионерска.Много бладораности на момчетата от "Джили Карс"-Варна
                                По колко са горните-предни носачи?
                                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                                X